Het gaat niet zo geweldig in de bouw, dat is geen geheim maar gewoon de trieste waarheid. Nu zijn er al heel veel bouwbedrijven bezig om eens goed te kijken naar hun product en diensten. Ze zijn er namelijk wel van overtuigd dat het nooit meer zo wordt als vroeger, ze moeten wel kijken naar de klantwens en hier wat mee doen.

Nu staat de traditionele bouwvakvakantie hier haaks op. Terwijl het (meestal) geweldig bouwweer is, geen regen, sneeuw of vorst, blijven we drie en soms zelfs vier week weg van de bouw. Dat is niet meer van deze tijd. Je merkt ook steeds meer dat opdrachtgevers dit ook niet echt begrijpen. Dit jaar zie ik erg veel aanvragen voor inschrijvingen vlak voor de bouwvak. Alsof de opdrachtgever denkt; “werk maar lekker door de komende weken.”

Natuurlijk heeft de bouwvak ook veel voordelen. Het bedrijf heeft tot de laatste dag voor- en de eerste dag na de vakantie beschikking over een 100% bezetting. Ook samenwerkende partijen en onderaannemers zijn gelijk weer beschikbaar.

Toch denk ik dat er steeds meer bouwers zich achter de oren gaan krabben en een gespreide vakantie invoeren. Zelf ben ik een warm voorstander van één, maximaal twee weken zomervakantie, gespreid natuurlijk, en twee weken dicht rond de kerst. Een periode dat het meestal afwachten is of je wel buiten kunt werken.

Voorlopig gaan we, ik inclusief, genieten van een welverdiende bouwvakvakantie! Plezierige vakantie allemaal!

Marcel Evertzen
Marcel EvertzenEigenaar SweetPepper
“Als je niet weet waar je naartoe wilt is elke weg de goede.”